Týden s Vodafone 845

Od středy 18.srpna mám nový mobil Vodafone 845. Původně jsem tento mobil chtěl použít čistě na vedlejší o2 Sim kartu a používat jenom příležitostně, ale protože tento mobil je již nakonfigurován pro síť Vodafone, rozhodl jsem se jej napřed vyzkoušet jako hlavní mobil místo dosavadní Nokie E50.

Vodafone 845
Vodafone 845

Vodafone 845 mě nadchl hned po pár minutách používání. Ovládání telefonu je docela jednoduché, a dá se lehce přizpůsobit, nicméně co mohlo být dokonalejší tak například nastavení intervalu pro synchronizaci s účtem google (kontakty, kalendář a gmail) ve výchozím nastavení je rovněž nedokonalé odemykání telefonu, nicméně to jde vyřešit bezpečnostním gestem, takže se pak telefon už sám od sebe například v tašce neodemkne. 🙂

Výdrž baterky se mi ze začátku zdála dost slabá, ale asi to bylo stejně jako třeba u Nokie kde se u novýho mobilu musí telefon nechat alespoň 3× plně vybít a pak už vydrží po nabití třeba 2 dny tady, vzhledem k tomu že je telefon neustále připojen k internetu je výdrž cca 15–16 hodin docela slušná doba. 🙂

Kvalita fotek (vlevo fotka z Vodafone 845) je sice méně kvalitní ale i tak ve srovnání s Nokií E50 je kvalita docela slušná.

Obecně tedy je Vodafone 845 s Androidem výrazně lepší než Nokia E50 se Symbianem, ikdyž oproti Nokii mi vadí například že nejde synchronizovat kontakty z 360.com ale přenos kontaktů jsem nakonec vyřešil přes BlueTooth.

[thumbs-rating-buttons]