Jak spustit gReader v prohlížeči Google Chrome

Před pár dny jsem narazil na návod (anglicky) vývojáře Android aplikace gReader – noinnion – jak spustit tuto aplikaci v Chrome OS a prohlížeči Chrome na systémech Windows, Linux a Mac (OS X). Pokud by někdo gReader neznal, jedná se o aplikaci, která dříve pracovala se službou Google reader a nyní pracuje se službami Feedly a Old Reader, popřípadě je možné tuto aplikaci použít jako soukromou čtečku nezávislou na jiných službách.

Tento postup vyžaduje prohlížeč Chrome verzi 37 nebo novější, popřípadě Chrome Canary (dostupné pro Mac OS a Windows). Pokud si nejste jisti jakou verzi Chrome máte, zjistíte to na adrese chrome://chrome/. Pokud používáte OS X stáhněte rovnou Chrome Canary, jelikož na tomto systému u 64 bitové verze nelze postup použít.

  1. Stáhněte si a rozbalte tento soubor, bez kterého nepůjde aplikace použít. https://bitbucket.org/vladikoff/archon/get/v1.1-x86_64.zip (soubor má 100MB)
  2. Přejděte do rozšíření Chrome a nahoře zatrhněte Režim pro vývojáře. Poté klepněte na tlačítko Načíst rozbalené zařízení a vyberte rozbalenou složku se staženým souborem. 
  3. Poté je nutné stáhnout samotné rozšíření gReader na této adrese https://github.com/noinnion/greader/tree/master/chrome (doporučuji verzi pro tablety) a opět rozbalenou složku otevřít pomocí již zmíněného tlačítka v Rozšíření Chrome. V tomto souboru se nachází 2 složky: Pokud používáte Windows nebo Linux, postačí načíst složku com.noinnion.android.greader.readerpro.android Pokud používáte OS X je nutné načíst složku nacházející se v __MACOSX.

Pokud máte vše hotovo, je možné kliknout u rozšíření gReader na odkaz Spustit. Poté už se spustí samotná aplikace, kterou je možné používat stejně jako v telefonu (lze nastavovat a dokáže i sama v určitém intervalu kontrolovat nové články. Navíc se zobrazí notifikace pokud jsou k dispozici nové články. Nevýhodou pro někoho je, že se jedná o bezplatnou verzi a tak nebudete mít k dispozici funkce dostupné v placené aplikaci. Náhledy aplikace můžete vidět v galerii níže.

This slideshow requires JavaScript.

 [thumbs-rating-buttons]