Pubtran – Recenze

Dnes jsem si na svetandroida.cz přečetl zajímavý článek o aplikaci pro Android: Pubtran

Aplikace pracuje se službou Idos, takže vyhledává jízdní řády, oproti mobilní verzi idos.cz ale pracuje s GPS, takže umí vyhledat například nejbližší zastávku, nebo i nejčastější spojení z dané zastávky. Dale umí například jednoduše zjistit zpoždění vlaku, nebo obsahuje našeptávač pro psaní zastávek.

Pubtran navíc pracuje docela rychle, a to při stažení minimálního obsahu dat, protože data z internetu se stahují jenom při vyhledávání, nikoliv už od spuštění aplikace. navíc narozdíl od mobilní verze idosu umí i přidat spojení do kalendáře, nebo odeslat na e-mail či pomocí SMS.

Co mi ale na aplikaci chybí je že při našeptávání to nenabízí zastávky v daném městě, tedy při meziměstském autobusovém spojení, pro příklad, pokud zadám do spojení jenom Velké Opatovice → Letovice, nabídne mi to například spojení z Velké Opatovice, Bezděčí, do Letovice, aut.st. Bezděčí je od Velkých Opatovic vesnice vzdálená asi 8km. takže že chci jet z Velké Opatovice aut.st. musím zadat ručně stejně jako u cílové stanice.

To by mi ani moc nevadilo, ale u mobilní verze stačí zadat například Velké Opatovice aut a vyhledávač si zastávku najde nebo se zeptá. U aplikace se ale objeví chyba že zastávka nebyla nalezena. Nicméně i přes tohle je to asi nejlepší aplikace pro Android s tímto zaměřením, hlavně proto, že pokud v prohlížeči Androidu zadám do adresy m.idos.cz nezobrazí se mobilní verze idosu ale jsem přesměrován na plnohodnotnou verzi stránky takže se stránka dlouho načítá a špatně ovládá.

[thumbs-rating-buttons]