50 nejlepších seriálů všech dob – IV. část

19. Scrubs: Doktůrci – Scrubs (2001 – 2010, 183 epizod)

Tento sitcom se poprvé na amerických obrazovkách objevil v roce 2001 na stanici NBC. Seriál se soustředí na bizarní zkušenosti novopečeného lékařského praktikanta Johna „JD“ Doriana. Při jeho práci v nemocnici přeplněné nepředvídatelnými existencemi se dostává do spousty vtipných situací. Ať už se potýká se svými kolegy, nadřízenými či pacienty, vždy je o zábavu postaráno. Humor a tragédie se tu však mohou kdykoli setkat a vy nikdy nevíte, kde končí legrace a jde do tuhého.

Nejlepší epizoda

Můj průšvih – My Screw up (14. díl, 3. série) – Carla se musí smířit s tím, že Turk chce, aby si vzala jeho jméno. Turk se zase musí smířit s tím, že Carle se nelíbí jeho znaménko. A dr. Cox se smiřuje s tím, že když není v nemocnici, tak prostě lidé umírají.

Věděli jste, že…

Scrubs je anglický výraz, který má dva významy? Jednak je to označení pro doktorské pláště a také označení nováčků. Jedná se tedy o vtipný dvojsmysl, který nemá v češtině (a nejpíš ani v jiném jazyce) obstojný ekvivalent. V neanglicky mluvených zemích se seriál vysílá pod rozličnými názvy: Nováčci, Praktikant, Doktoři a praktikanti, Klinika, Mladí doktoři nebo První pomoc.