50 nejlepších seriálů všech dob – II. část

40. Polda z Marsu – Life on Mars (2006 – 2007, 16 epizod)

life on MarsDCI Sam Tyler (John Simm) je schopný manchesterský kriminalista. Při pronásledování podezřelého se dostane do těžké dopravní nehody a upadne do bezvědomí. Tyler se probírá zmatený, s nejasnými vzpomínkami a s hrůzou zjišťuje, že se nachází v roce 1973. Už není DCI, ale pouze inspektor, a zrovna byl přeložen na jiné manchesterské policejní oddělení. Zde se potkává s další ústřední postavou seriálu, svým šéfem, DCI Genem Huntem (Philip Glenister). Hunt neboli „Guv“ je typem drsného pouličního policajta, tedy přesným opakem „moderního“ Sama Tylera.

Nejlepší epizoda

6. díl, 1. série – Epizoda, kde se situace rukojmích stává stále více nervy drásající především pro Sama, který zjistí, že termín výkupného se shoduje s časem, kdy se má jeho stroj času přemístit do roku 2006. Napětí, dobrá nálada a děj jsou příčinou, že se podařilo perfektně spojit prvky trestného činu se sci-fi.

Věděli jste, že…

Po skončení natáčení poslední řady Ford Cortina Gena Hunta vydražen na eBay, aby získal peníze pro Comic Relief (britská charitativní organizace, pozn. red.)?