50 nejlepších seriálů všech dob – I. část

45. Farscape (1999 – 2003, 88 epizod)

FarscapeProjekt Farscape právě vstupuje do své poslední fáze, hlavní zodpovědnost teď leží na pilotu raketoplánu Johnu Crichtonovi. Během letu se však stane něco naprosto nečekaného, před raketoplánem se otevře červí díra a Crichton i s lodí se ocitá v neznámé části vesmíru. Neznámé, ale obydlené. Jeho přílet je velmi dramatický. V jednu chvíli se objeví a v druhé už je účastníkem srážky s jinou kosmickou lodí. Tento kosmický člun v zápětí exploduje. Na jeho palubě umírá bratr jistého Craise, kapitána dobře vyzbrojené armádní lodi. Kapitána mstivého, krutého a nemilosrdného. Crichtonovým útočištěm se zatím stává Moa, obří živočich, který je používán jako kosmická loď. Pokračování textu zde.

Nejlepší epizoda

Icarus Abides (15. díl, 3. série) – smrt Crichtona a její vliv na Aeryn je srdcedrásajícím okamžikem, který musíte vidět.

Věděli jste, že…

Po čtvrté řadě byl Farscape zrušen, ovšem poslední epizoda seriálu je zakončena „To Be Continued…„, což pobouřilo fanoušky natolik, že uspořádali rozsáhlou kampaň za obnovení seriálu? Přímo obnovení se bohužel nedočkali, ovšem díky tomu o dva roky později vznikl film The Peacekeeper Wars, jenž dokončuje děj seriálu.