50 nejlepších seriálů všech dob – I. část

47. Star Trek: Hluboký vesmír devět – Star Trek: Deep Space Nine (1993 – 1999, 176 epizod)

Star Trek: Deep Space NineSTAR TREK: HLUBOKÝ VESMÍR DEVĚT, čtvrtý seriál z legendárního startrekovského univerza Gena Roddenberryho, je zasazen do poloviny 24. století, odkud přináší dobrodružství týmu důstojníků Spojené federace planet, jimž byla svěřena hvězdná stanice, vytvářející obranný val v blízkosti první stabilní červí díry vedoucí do tajemného kvadrantu Gama. Úkolem posádky Hlubokého vesmíru devět není nic menšího než chránit a zkoumat vesmír a vydávat se na místa, která ještě nikdo z Federace nikdy nenavštívil…

Nejlepší epizoda

Pátrání 1. a 2. část – The Search (Epizody 1 a 2, 3. série) – Sisko se vrací ze Země zpátky na stanici a má s sebou překvapení – nový typ experimentální bitevní lodě Defiant, která původně měla sloužit k boji proti Borgům. Sisko má úkol – vydat se s ním do Gama kvadrantu a navázat kontakt s Dominionem dřív, než dojde k invazi. Odo se konečně potkal se svým druhem, s Měňavci. Netuší, že ho společně s majorem Kirou čeká jedno nepříjemné překvapení… Defiant je napaden Jem’Hadary, posádce se ale úspěšně podaří uniknout a všichni se vrací zpátky na stanici. O’Brien a Dax chtějí Dominion přimět k mírovému jednání.

Věděli jste, že…

Avery Brooks se smluvně zavázal nechat si pro roli Bena Siska narůst vlasy, čímž se distancovat od své postavy seriálu Spenser: For Hire v osmdesátých letech? V sezóně čtyři mu výrobci konečně dovolili znovu oholit hlavu a dorůst vousy.