Recenze mSecure

Aplikaci mSecure používám již více než rok, kdy jsem ji nainstaloval v rámci speciální akce Google za 20Kč. Aplikace slouží jako správce hesel. Dovede hesla vygenerovat, ale také je synchronizovat na paměťovou kartu nebo do cloudového úložiště Dropbox.
Aplikace je jednoduchá na ovládání a nabízí široké možnosti nastavení. Jde například zapnout ikonu v notifikacích, další předností je integrovaný prohlížeč, který automaticky vloží přihlašovací údaje a automaticky provede i přihlášení. Místo integrovaného prohlížeče lze použít i běžně nainstalovaný prohlížeč a aplikace poté přidá do notifikací ikony pro zkopírování přihlašovacích údajů. tyto údaje jde do notifikační lišty vložit i ručně, takže jde aplikace použít i pro správu hesel aplikací, nebo různých dalších údajů jako telefonní čísla, a podobně. Navíc jde také vstup ochránit heslem, takže nikdo nepovolaný vaše hesla nezjistí.
Díky záloze, kterou lze provést buď manuálně, nebo nastavit automatickou zálohu nehrozí že byste o data z aplikace přišli. Jde zvolit synchronizaci na paměťovou kartu, nebo na cloudové úložiště (bohužel nabízí jen Dropbox) a nebo do PC prostřednictvím Wi-Fi sítě. Záloha je navíc šifrovaná, takže ani tady nehrozí zneužití hesel.
Tato aplikace je navíc dostupná pro Mac, iPhone a iPad, Windows (XP SP3 a novější) a také pro Android. Hlavní nevýhody vidím pouze v tom, že aplikace není v češtině a její cena se pro Android a iOS pohybuje okolo 200Kč, pro Mac a Windows je to dvojnásobek. Jinak, ale aplikaci není co vytknout.

[thumbs-rating-buttons]